Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πνευματική Στέγη Περιστερίου : Ίση μεταχείριση


Ανακοίνωση  Πνευματικής Λέσχης Περιστερίου

Ο Σύλλογος μας ολοκλήρωσε με άψογο τρόπο άλλη μια διοργάνωση που ανέλαβε, το 60ο κλειστό ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών 2010.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα κολακευτικά σχόλια των πρωταγωνιστών, οι οποίοι δήλωσαν ότι χάρηκαν πολύ τους αγώνες και εύχονται να το ξαναζήσουν. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Βραχάτι Κορινθίας και συγκεκριμένα στο φιλόξενο και όμορφο ξενοδοχείο 5* «ΑΛΚΥΩΝ».
Στη τελετή λήξης παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της περιοχής κ. Αννίβας Παπακυριάκος που δήλωσε φίλος του αθλήματος και ενθουσιασμένος με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο μέλλον.
Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος κατέκτησε ο πολυνίκης της διοργάνωσης, σκακιστής του συλλόγου μας Βασίλης Κοτρωνιάς, που συμπλήρωσε με τη νίκη του αυτή εννέα κατακτήσεις. Δεύτερος κατετάγη ο Σπύρος Καπνίσης που με την εμφάνιση του στους αγώνες πέτυχε την τρίτη νόρμα που έψαχνε για να γίνει G.M. Ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Μπανίκας (οκτώ κατακτήσεις), που και αυτός ανήκει στον Περιστεριώτικο σύλλογο, πήρε την τρίτη θέση.
Κατά γενική ομολογία οι αγώνες αναβαθμίστηκαν, όχι μόνο χάρη στις ιδανικές συνθήκες διαμονής των αθλητών και διοργάνωσης των αγώνων, αλλά και χάρη στην ξεχωριστή μετάδοση των αγώνων μέσω internet. Η ζωντανή εικόνα, ο άμεσος σχολιασμός με την συμμετοχή και των πολυάριθμων επισκεπτών του site, η προβολή τους σε μεγάλα διεθνή sites καθώς και οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών άρεσαν ιδιαίτερα στον σκακιστικό κόσμο.
Η διαιτησία και η επιμέλεια της ζωντανής μετάδοσης έγινε από το δίδυμο Μιχάλη Πρεβενιού – Ανέστη Μιχαηλίδη. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Πνευματική Στέγη Περιστερίου ανέλαβε να διοργανώσει στον ίδιο χώρο το διάστημα 17-19 Δεκεμβρίου το 3ο Μικτό Νεανικό Πρωτάθλημα Ελλάδος το οποίο δεν δεχόταν να αναλάβει κανείς σύλλογος, όπως και τα Πανελλήνια εφηβικά και νεανικά πρωταθλήματα 2011 με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.
Κι ενώ ο σύλλογος μας πρωταγωνιστεί τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοργανωτικό επίπεδο, βοηθώντας αλλά και αναβαθμίζοντας το σκάκι, κάποιοι άλλοι παράγοντες ( ; ) και μάλιστα αυτοί που εκλέχτηκαν να αποφασίζουν για την τύχη του αθλήματος, όχι μόνο αδιαφορούν για το που οδηγούν το σκάκι, αλλά με τις ενέργειές και τις αποφάσεις τους σπρώχνουν το άθλημα στην ανυποληψία και το μαρασμό. Προσπαθούν να βλάψουν το σύλλογο μας και δεν κατανοούν ότι βλάπτουν το άθλημα και ταυτόχρονα αδικούν τον εαυτό τους και την προσφορά τους.
Τελευταίο χτύπημα των φίλων μας (;) ήταν η απόφαση που πάρθηκε στις 26 Νοεμβρίου και αφορά το κύπελλο Ελλάδος 2011. Ύστερα από εισήγηση της τεχνικής επιτροπής στην οποία πρωταγωνιστούν οι κ.κ. Θεοδωρίδης, Αντωνιάδης, Ανδρώνης ψηφίστηκε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος 2010 (Π.Σ.Περιστερίου) δεν προκρίνεται απ’ ευθείας στους ‘8’ του κυπέλλου Ελλάδος ούτε και σε άλλη φάση όπου ίσχυε επί σειρά ετών και ότι ο κυπελλούχος Ελλάδος 2010 (Π.Σ.Περιστερίου) δεν προκρίνεται απ’ ευθείας στην προημιτελική φάση όπως ίσχυε επί σειρά ετών αλλά στον προκριματικό γύρο.
Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τη στάση του προέδρου της Ε.Σ.Ο. κ. Γ. Μακρόπουλο ο οποίος αντέδρασε και με σθεναρό τρόπο προσπάθησε να μεταπείσει τους «επιστήμονες» να σταματήσουν τον ολισθηρό δρόμο που έχουν ακολουθήσει αρκετούς μήνες τώρα (αποχή από το πρωτάθλημα Ά Εθνικής, μείωση σκακιέρων κ.λ.π.) και δε συμμετείχε στην παρωδία αυτής της ψηφοφορίας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και η απόφαση αυτή ελήφθη με ισχνότατη πλειοψηφία (6 ψήφοι), ενώ είμαστε βέβαιοι ότι όπως και στις υπόλοιπες φωτογραφικές εις βάρος του σωματείου μας ή προς όφελος συγκεκριμένων σωματείων αποφάσεις, η απόφαση αυτή θα ισχύσει όσο διάστημα η περιστεριώτικη ομάδα θα κατακτά τίτλους.
Το αστείο επιχείρημα αναβάθμισης του κυπελλούχου Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (τον απαλλάσσει από έναν αγώνα ήσσονος σημασίας) δεν αντέχει σε κριτική την ώρα που και ο κυπελλούχος Κρήτης αναβαθμίζεται κι ακόμα χειρότερα ο κυπελλούχος μιας μικρής ένωσης αυτής της Α. Μακεδονίας – Θράκης προκρίνει ομάδα στην προημιτελική φάση πιο πάνω δηλαδή από τον ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΟΣ!
Η Αθήνα κ Ανδρώνη (έφορος αγώνων της Ομοσπονδίας) δεν παρακαλεί, δεν επαιτεί, ΑΠΑΙΤΕΙ 3 τουλάχιστον ομάδες της να συνεχίσουν στις ‘16’ ομάδες του κυπέλλου Ελλάδος και το γνωρίζεται καλύτερα από τον καθένα γιατί είναι ένα θέμα που αναδείξαμε πρώτοι εμείς όταν αντιληφθήκαμε ότι ο σύλλογος μας για να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος 2010 απέκλεισε διαδοχικά 11 αντιπάλους οι περισσότεροι των οποίων ισχυρότατοι, ενώ κάποιες άλλες ομάδες βρέθηκαν κοντά στην επιτυχία με μόλις 2-3 παιχνίδια !!!
Κύριοι, αγωνιζόμαστε με τις συνθήκες που εσείς έχετε διαμορφώσει, εμείς το μόνο που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση αλλά σας τονίζουμε όποιες αποφάσεις και να εμπνευστείτε, όποιες αποφάσεις και να πιστεύετε ότι θα μας κάμψουν, εμείς θα απαντάμε πάντα με αγωνιστική δύναμη, παρουσία κορυφαίων σκακιστών και διοργανώσεων σπουδαίων εκδηλώσεων με γνώμονα πάντα το καλό του σωματείου μας αλλά και την πρόοδο και αναβάθμιση του αθλήματος που υπηρετούμε.